Schoenen maken je outfit compleet

Kleren zijn een belangrijk middel voor mensen om hun lichaam te bedekken, ofwel voor het behouden van lichaamswarmte, of voor het uiten van een status. In de hedendaagse samenleving worden kleren vaak ook gebruikt voor de bescherming die het biedt bij bepaalde beroepen, zoals een beschermend pak voor een brandweerman, of voor het voldoen aan een kledingvoorschrift, bijvoorbeeld op school. Zo geldt dit ook voor schoenen, zeker nu meer jongeren aandacht schenken aan wat voor schoenen zij of hun vrienden dragen die in de mode zijn.

Schoenen

Schoenen zijn een vorm van bescherming en bedekking van de voeten, met als voornaamste belang het warm houden van je voeten en het comfortabel maken om te lopen op bepaalde ondergronden. Ook bieden schoenen bescherming tegen vuil die je op je voet zou kunnen krijgen door een vieze ondergrond, of bescherming tegen verwondingen die je op kunt lopen door een ruwe of scherpe ondergrond.  Schoenen worden op verschillende manieren vastgemaakt, zoals met veters, gespen of klittenband. Veters worden het meest gebruikt, maar zijn het moeilijkst in gebruik. Er zijn ook schoenen zonder manieren om ze vast te zetten, deze heten dan instappers.                        Schoenen worden op verschillende manieren gebruikt, met plaatsen waar de bevolking wat armer is als meer van een voetbedekking, en in rijkere landen als een manier om jou of jouw modestijl te uiten.

Balenciaga

Balenciaga is een luxe merk, uitgevonden in 1917 door de Spaanse mode ontwerper Cristóbal Balenciaga. Tegenwoordig maakt het merk veel Balenciaga schoenen, hun belangrijkste item die zij verkopen en waaraan zij herkend worden in de mode industrie.

Saint Laurent

Yves Saint Laurent, ook wel bekend als Saint Laurent is een Frans mode merk, opgericht in 1961, door Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé. Het was bekend om de extravagante kleren die zij maakten voor vooral vrouwen, maar in 2016 werd hun imago veranderd, waarna ze nu meer fashion maken voor de gewone persoon, zoals Saint Laurent sneakers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *